Здорове харчування – гарне навчання!

Як заохотити дітей до правильного та здорового харчування? Актуальне питання для батьків та навчальних закладів, пріоритетом вирішення якого має бути здоров’я дитини!

Харчові звички, сформовані у дитинстві, зберігаються на все життя. Необхідно привчити дитину снідати вдома, а на обід та на вечерю вживати гарячу страву. Правильна культура споживання їжі не лише вбереже дитину від численних хвороб, а й зробить її бадьорішою і уважнішою. 

Розуміючи важливість гарячого харчування школярів та з метою заохочення учнів обідати у шкільній їдальні ми внесли до двотижневого меню страви відомого кухара  Є. Клопотенка,  такі як: чахохбілі з куркою, рис «Паелья», картопля запечена з куркумою,  бургери і т.п. Смачними є страви, приготовлені у пароконвектоматі – омлет з твердим сиром та творожна запіканка. «Лідерами» перших страв, за вподобаннями учнів,  незмінно залишаються український борщ та гороховий суп.

Наразі вартість шкільного обіду складає 16 грн. З підвищенням цін на продукти та з метою збереження відповідності порціонної норми і принципу раціональності обіду розглядається підвищення вартості харчування до 22 грн.

Ми сподіваємося, що розпочата в Україні реформа шкільного харчування сприятиме тому, що учнівські обіди будуть не тільки корисними, але й смачними та різноманітними. Адже здорове харчування дітей – запорука гарного навчання та повноцінного всебічного розвитку!