Тиждень імунізації

З 21 по 27 квітня 2024 року ВООЗ відзначає Європейський тиждень імунізації. Мета цього широкомасштабного заходу – підвищити серед громадськості розуміння важливості вакцинації для попередження небезпечних захворювань та збереження життя.

Протягом тижня імунізації, який присвячений покращенню обізнаності дорослих і дітей про користь щеплень та підвищенню рівня імунізації дітей в Україні, в ліцеї проведено різноманітні заходи: зустріч з батьками учнів перших класів за участі педіатра Надії Жук «Вакцинація-запорука здоров’я дитини»; тематичні бесіди та демонстрація мультфільмів про щеплення: «Вакцинація-запорука здоров’я дитини», «Візит до лікаря», «Вакцинація – супер сила від хвороб» для учнів 1-4 класів; конкурс дитячих малюнків «Захисти себе від інфекційних хвороб», «Діти за вакцинацію», «Захист нашого покоління» серед учнів 5-х, 6-х класів; флешмоб «Вірусні захворювання та захист від них» для учнів 7-х, 8-х класів.

У 2014 році Всесвітній тиждень імунізації проводиться на тему “Не відставайте від життя!”. Цей заклик адресований, головним чином, до кожного мешканця планети і нагадує про те, що кожна людина повинна перевірити свій вакцинальний статус, тобто ті щеплення, які вже зроблені і які необхідно зробити.